20:00

Lohärads IF

Referat: IFK Uppsala - Lohärads IF

Dags för 1/8-dels final i FYRVERKERICUPEN

Motståndare var IFK Uppsala, som vi mött flera gånger i år, och inte lyckats vinna över. Var det dags idag?
Vi har mött dom 3 gånger i serien, där vi förlorade alla :( IFK vann 18 av 18 matcher i serien, imponerande. Sedan mötte vi dom i en bra och jämn match i finalen i SAIF Invitation Cup, det stod 0-0 efter full tid. Det var fullt rättvist, men sen förlorade vi straffar....

Vi började matchen mycket bra och tryckte på hela tiden, detta var en grym början av oss. Vi skapade flera chanser utan att sätta dom. Vid ett anfall hade vi skott på skott på skott på skott, ja det kändes som ett power play i hockey med en massa skott, utan att sätta den. IFK var inte ofarliga, de skapade också chanser. Vi vet att deras #12 Qvist (grymt duktig fotbollsspelare) är ständigt farlig och väldigt snabb.

15:e min, 0-1. Jätte skönt med ledning!!!! Max slår en bra passning till Kalle (som idag var kanon som topforward, han var inte kul att möta idag. Ständigt på hugget, och gav sig inte i närkamperna. Tog för sig hela tiden, ibland lite mycket. Skapade hela tiden en oreda i IFKs försvar) som löper igenom och skjuter ett hårt skott i mål. Detta kändes rättvist.

Vi hade nu gjort vår bästa halvlek på cupen, ja på mycket länge. ALLA deltog och bidrog till detta.

Vi fortsatte andra halvlek på samma sätt. IFK kändes mer och mer frusterade. Kan tänka mig att de hade "räknat" med seger mot oss, eftersom de vunnit förut under säsongen. Vi fortsatte på samma sätt resten av matchen, vi jobbade som ett lag, och vi vann som ett lag.

Seger med 0-1, kanon bra killar. Idag var det vår tur att vinna, vi var det bättre laget. Det är alltid lika kul och givande att möta IFK, tack.

Imorgon är det Kvartsfinal i A-slutspel mot BP P00:1, vi vet redan nu att det kommer att bli en svår match. Men vi ska ge dom en match.